Zorgverzekering Alternatieve geneeswijzen 2019

Klachten behandelen met een vorm van alternatieve geneeswijzen. Steeds meer hoor je succesverhalen van patiënten welke duidelijk baat hebben bij een dergelijke behandeling. De huisarts geeft bij moeilijk behandelbare klachten regelmatig een doorverwijzing voor haptotherapie of een andere vorm. Daarom hebben zorgverzekeraars ook besloten vergoeding te geven met de zorgverzekering alternatieve geneeswijzen 2019.

Maar ook mensen welke zelf op onderzoek gaan naar moeilijk behandelbare klachten komen uit bij de alternatieve geneeskunde. Nu zijn er wel ontzettend veel vormen van alternatieve geneeswijzen te vinden, iedere behandelaar richt zich op een specifieke behandelmethode. Deze wijken af van de reguliere gezondheidszorg, maar kunnen dus wel degelijk een verschil maken. Wat valt er precies onder alternatieve geneeswijzen en hoe zit dit met bijvoorbeeld je zorgverzekering?

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
De beste premies voor alternatieve geneeswijzen, geselecteerd per vergoedingarrow

Wat zijn alternatieve geneeswijzen?

Bij alternatieve geneeswijzen kun je denken aan allerlei vormen van geneeswijzen die niet onder de reguliere geneeskunde of gezondheidszorg vallen. Behandelingen met deze methodes zijn niet bewezen, veel patiënten geven duidelijk aan hier voldoende baat bij te hebben. Voornamelijk voor haptotherapie wordt de laatste tijd steeds meer gekozen. Soms kan een alternatieve geneeswijze voor andere resultaten zorgen, hetgeen dat met de reguliere zorg niet bereikt kan worden. Toch mag je er geen 'wonderen' van verwachten.

Vormen van alternatieve geneeswijzen:

  • Accupunctuur
  • Reiki
  • Hypnotherapie
  • Voedingstherapie
  • Kruidengeneeskunde
  • Creatieve therapie
  • Chakra therapie
Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten van alternatieve geneeswijzen. Soms kan het erg helpen om hier gebruik van te maken, omdat je net op een andere manier met je problemen omgaat. Bij een alternatieve therapie kan het soms erg goed helpen om bijvoorbeeld eens creatieve therapie te proberen. Andere vormen van alternatieve geneeswijzen, zoals acupunctuur, zijn al duizenden jaren oud en hebben al bij veel mensen geholpen. Hoewel er mensen zijn die zeggen dat alternatieve geneeswijzen niet goed zijn, hoeft dit echt niet altijd de waarheid te zijn.

Vergoeding alternatieve geneeswijzen 2019

Vergoeding voor alternatieve geneeswijzen wordt in de basisverzekering 2019 niet opgenomen. Dit betekent niet dat je geen vergoeding kunt krijgen, het tegendeel is waar. De meeste zorgverzekeraars bieden wel een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen in 2019. De vergoedingen lopen flink uiteen, tevens worden er ook enkele voorwaarden gehanteerd. De voorwaarden zijn meestal bepaalde beperkingen, en geldt er een selectie van de bepaalde artsen of praktijken. Meestal wordt er ook een maximale vergoeding per behandeling geboden, het extra tarief dien je dan alsnog zelf te betalen. Je kunt hier meer informatie over vinden bij de voorwaarden en als het niet helemaal duidelijk is kun je dit natuurlijk altijd even informeren. Vraag voor jezelf wel af of een aanvullende verzekering voordeliger is dan de behandeling, of dat je er toch geld aan verliest. Houd er ook rekening mee dat je vaak maar een bepaald percentage vergoed krijgt en niet het hele bedrag van de behandeling.

Aanvullend verzekeren

Een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen afsluiten kan alleen eens per jaar. Zorg dat je dit voor 1 januari 2019 doet. Dit is dan actief voor het komende jaar. Wil je halverwege een jaar alternatieve geneeswijzen krijgen? Onthoud dan dat je waarschijnlijk alles zelf moet betalen, tot je jezelf aanvullend kunt verzekeren.
Zorgpremie 2018 vanaf €7.75
Onze beoordeling: