Beste zorgverzekering 2019 vergelijken

beste zorgverzekering
Je wilt in 2019 een nieuwe zorgverzekering afsluiten, bijvoorbeeld omdat je 18 jaar bent geworden. Vanzelfsprekend ga je op zoek naar de beste zorgverzekering 2019. De Consumentenbond of andere partijen roepen nooit een zorgverzekeraar uit tot 'beste'. Dat kan ook niet omdat het hierbij om een dienst gaat waarbij wij allen andere verwachtingen hebben. Alle verzekeraars hanteren de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit, kwaliteit is dan ook altijd gegarandeerd. Maar wat is de beste zorgverzekering dan voor jou? De belangrijke keuzes en verschillen van 2019 komen hier aan bod.

'De beste zorgverzekering is de goedkoopste zorgverzekering met vrije artsenkeuze'. Voor mensen die komend jaar het ziekenhuis bezoeken, al dan niet onverwachts, is de vrije zorgkeuze een belangrijk item. In dat geval kies je voor de restitutiepolis. Hecht je hier niet veel waarde aan, dan is iedere andere polisvorm ook goed of zelfs beter omdat deze beduidend goedkoper zijn. Wat de beste zorgverzekeraar 2019 is ligt er dus maar net aan hoeveel en welke zorg je nodig denkt te gebruiken en welk ziekenhuis of specialist jouw voorkeur geniet. Voor de jongeren doelgroep, welke relatief uiteenlopende zorgbehoeftes hebben, zal de studenten zorgverzekering de beste optie zijn. Hier zijn betaalbare en uitgebreide pakketten voor.

Met de door ons samengestelde top 4 van 2018 helpen we je de beste zorgverzekering 2019 te vinden.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
Beste zorgverzekeringen kunnen ook goedkoper, vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen 2019arrow

Beste zorgverzekering voor ouderen

Diverse vergoedingen uit de basisverzekering worden enkel voor ouderen gebruikt. 1x per 5 jaar kun je de kosten van een kunstgebit voor 75% laten vergoeden. De kosten voor het trekken van tanden worden niet vergoed, hiervoor is een tandartsverzekering nodig.

Geriatriefysiotherapie, een vorm van fysiotherapie, is speciaal gericht op de ouderen doelgroep. Duizeligheid, een verminderd evenwicht, reuma, ziekte van Parkinson, artrose, MS en andere lichamelijke behandelingen kunnen door een geriatriefysiotherapeut worden uitgevoerd. Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie is dan ook het beste voor ouderen.

Beste zorgverzekering voor studenten

Studenten hebben baat bij anticonceptie, gratis condooms, of gecombineerde polissen. Er zijn dan ook veel studenten zorgverzekeringen beschikbaar.

Beste zorgverzekering zwangerschap

Wil je graag zwanger worden, of zit je midden in de zwangerschap? De basisverzekering heeft natuurlijk vergoedingen opgenomen. Wel zijn er veel beperkingen zoals een maximaal aantal uren kraamzorg, waarbij er ook nog eens een eigen bijdrage betaald dient te worden. De beste zorgverzekering zwangerschap hebben wij op een rijtje gezet.

De beste zorgverzekering zoeken

De naturapolis
Meest gekozen polisvorm, dit is de goedkoopste met volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners. De rekening gaat direct volledig naar de zorgverzekeraar. Voor zorg bij niet gecontracteerde zorgverleners betaal je een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van de gemaakte zorgkosten.

De zuivere restitutiepolis
100% keuzevrijheid zonder extra kosten en zo kun je naar alle Nederlandse ziekenhuizen en zorgverleners gaan.

De gecombineerde polis
De naturapolis en de restitutiepolis worden eigenlijk gecombineerd. Met toegang tot alle ziekenhuizen en specialisten geldt er een eigen bijdrage bij niet gecontracteerde zorgverleners welke een hogere vergoeding dan de 'reguliere vergoeding' berekenen.

Beste keuze voor het 'eigen risico'

Voor de beste zorgverzekering kies je het minimale eigen risico. Het eigen risico 2019 is € 385,- en de bijbehorende zorgpremie hiervan wordt weergegeven. Je kunt ervoor kiezen om dit vrijwillig te verhogen met € 500,- dus in 2019 tot maximaal € 885,-. Het voordeel hiervan is dat je zorgpremie lager wordt. Het nadeel is dat je alle zorgkosten die hiervoor in aanmerking komen zelf moet betalen tot je eigen risico op is.


De beste keuze is om dit niet zomaar vrijwillig te verhogen, zeker als je vooraf weet dat je flinke zorgkosten gaat maken.

Geeft de basisverzekering 2019 voldoende dekking?

Het basispakket dekt de meest voorkomende zorgkosten, uitzonderingen hierop zijn tandartskosten, fysiotherapie en diverse andere behandelingen. Alle zorgverzekeraar hebben dezelfde inhoud in het basispakket, verschillen zijn voorkeur voor de vrije artsenkeuze en hoogte eigen risico. De meest gedeclareerde kosten, gedekt door de basisverzekering zijn: kosten voor de huisarts, veel geneesmiddelen, ziekenhuisopname en ziekenvervoer. Elk jaar zijn er veranderingen in de dekking van de zorgverzekering, komend jaar komt er ook weer extra dekking bij. Per 1 januari jl. is deze uitgebreid met:

  • 12 behandelingen voor artrose aan de heup en knie (oefentherapie).
  • Vergoeding zittend ziekenvervoer t.b.v immuumtherapie behandeling tegen kanker.
  • Vergoeding nieuwe behandeling maagkanker (proef): combinatie van operatie en spoeling van de buik met verwarmde anti-kanker medicijnen.
  • Verzorging voor kinderen tot 18 jaar als het gevolg van herstel en genezing.
  • Volledige dekking van kosten voor medicijnen hepatitis C, erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie voor verstopte darmen.

Voor kinderen tot 18 jaar worden tandartskosten en 9 behandelingen fysiotherapie ook uit de basisverzekering vergoed. Voor eenieder, ouder dan 18 jaar worden tandartskosten niet vergoed. Maak je regelmatig gebruik van de diensten van een tandarts of mondhygiënist dan bestaat jouw beste zorgverzekering 2019 ook uit de aanvullende tandartsverzekering. Maar ook voor diverse andere behandelingen is een aanvullende pakketten te overwegen.

Wil je een aanvullende verzekering?

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Sommige verzekeraars werken met pakketten waar allerlei soorten zorg en kosten in zijn opgenomen. Bij enkele zorgverzekeraars zoals Unive heb je de mogelijkheid je hele polis zelf samen te stellen. Je kunt je dan aanvullend verzekeren met 1 of meerdere losse modules:

Ga voor jezelf goed na wat je nodig denkt te hebben: wat voor zorg en hoeveel. Aan de hand daarvan kan je je zorgpolis inrichten met het gewenst aantal behandelingen / vergoeding op een specifiek gebied. Bij sommige verzekeraars worden de vergoedingen niet bepaald op aantal behandelingen maar puur op maximale geldbedragen.

Conclusie: Al met al is de beste zorgverzekering 2019 erg persoonlijk. Toch is het advies om te kiezen voor een zuivere restitutiepolis waardoor je volledige keuze vrijheid hebt. Het eigen risico laag houden op € 385,- voorkomt financiële tegenvallers bij onverwacht hoge zorgkosten. Neem er dan ook goed de tijd voor. Het uitgebreid vergelijken van de zorgverzekering doe je dan ook op Goedkope Zorgverzekering 2019.nl. De informatieve website op het gebied van de ziektekostenverzekeringen.

Zorgpremie vanaf €100.95
Onze beoordeling: