Beste goedkoopste zorgverzekering 2019 vergelijken

Podiumplaatsen met 1, 2 en 3 voor beste zorgverzekering
Is de beste zorgverzekering nog betaalbaar? Zeker kies voor de goedkoopste zorgverzekering. Het overstappen van zorgverzekering kan hier ook. Maar eerst even over de beste zorgverzekering 2019, ben je student, gezond, hulpgehoevend of beter gezegd: wat zijn je zorgbehoeftes? De Consumentenbond of andere partijen roepen in ieder geval nooit een zorgverzekeraar uit tot 'beste' of goede keuze. Dat kan ook niet omdat het hierbij om een dienst gaat waarbij wij allen andere verwachtingen hebben. Overweeg wel om in 2019 een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, zeker omdat de premie flink stijgt.
Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
De beste zorgverzekeringen zijn goedkoper met een hoger eigen risico. pijl naar boven
Kwaliteit is altijd gegarandeerd: alle verzekeraars hanteren de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Maar wat is de beste ziektekostenverzekering dan voor jou? Wij helpen met het vinden en maken van een goede keuze voor 2019.

Vraag 1: Welke zorgverzekering is het beste?

Antwoord: 'De beste zorgverzekering is de goedkoopste zorgverzekering met vrije artsenkeuze'. Voor mensen die komend jaar het ziekenhuis bezoeken, al dan niet onverwachts, is de vrije zorgkeuze een belangrijk item. In dat geval kies je voor de restitutiepolis. Hecht je hier niet veel waarde aan, dan is iedere andere polisvorm ook goed of zelfs beter omdat deze beduidend goedkoper zijn. Wat de beste zorgverzekeraar 2019 is ligt er dus maar net aan hoeveel en welke zorg je nodig denkt te gebruiken en welk ziekenhuis of specialist jouw voorkeur geniet.

Vraag 2: Kan ik goed vergelijken op aanvullend?

Antwoord: Ja, op goedkopezorgverzekering2019 vergelijk je aanvullende zorgverzekeringen, puur op de inhoud van aanvullende pakketen. Zo zie je gelijk wat het verzekeren voor de tandarts, fysiotherapeut en mogelijkheid tot het ontvangen van andere vergoedingen gaat kosten aan poliskosten.

Met de door ons samengestelde top 3 helpen we je de beste zorgverzekering 2019 te vinden.

Beste zorgverzekering voor ouderen

Diverse vergoedingen uit de basisverzekering worden enkel voor ouderen gebruikt. 1x per 5 jaar kun je de kosten van een kunstgebit voor 75% laten vergoeden. De kosten voor het trekken van tanden worden niet vergoed, hiervoor is een tandartsverzekering nodig.

Geriatriefysiotherapie, een vorm van fysiotherapie, is speciaal gericht op de ouderen doelgroep. Duizeligheid, een verminderd evenwicht, reuma, ziekte van Parkinson, artrose, MS en andere lichamelijke behandelingen kunnen door een geriatriefysiotherapeut worden uitgevoerd. Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie is dan ook het beste voor ouderen.

Beste zorgverzekering voor studenten

Studenten hebben baat bij anticonceptie, gratis condooms, of gecombineerde polissen. Er zijn dan ook veel studenten zorgverzekeringen beschikbaar.

Beste zorgverzekering zwangerschap

Wil je graag zwanger worden, of zit je midden in de zwangerschap? De basisverzekering heeft natuurlijk vergoedingen opgenomen. Wel zijn er veel beperkingen zoals een maximaal aantal uren kraamzorg, waarbij er ook nog eens een eigen bijdrage betaald dient te worden. De beste zorgverzekering zwangerschap hebben wij op een rijtje gezet.

Beste type zorgverzekering vinden

De naturapolis is de meest gekozen polisvorm, dit is de goedkoopste met volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners. De rekening gaat direct volledig naar de zorgverzekeraar. Voor zorg bij niet gecontracteerde zorgverleners betaal je een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van de gemaakte zorgkosten.

De zuivere restitutiepolis geeft 100% keuzevrijheid zonder extra kosten en zo kun je naar alle Nederlandse ziekenhuizen en zorgverleners gaan.

De gecombineerde polis: is een combinatie van de naturapolis en restitutiepolis. Met toegang tot alle ziekenhuizen en specialisten geldt er een eigen bijdrage bij niet gecontracteerde zorgverleners welke een hogere vergoeding dan de 'reguliere vergoeding' berekenen.

Beste keuze maken betreffende 'eigen risico'

Voor de beste zorgverzekering kies je het minimale eigen risico. Het eigen risico 2019 is € 385,- en de bijbehorende zorgpremie hiervan wordt weergegeven. Je kunt ervoor kiezen om dit vrijwillig te verhogen met € 500,- dus in 2019 tot maximaal € 885,-. Het voordeel hiervan is dat je zorgpremie lager wordt. Het nadeel is dat je alle zorgkosten die hiervoor in aanmerking komen, waaronder medicijnen, zelf moet betalen tot je eigen risico op is. De beste keuze is om dit niet zomaar vrijwillig te verhogen, zeker als je vooraf weet dat je flinke zorgkosten gaat maken.

Goede dekking met de basisverzekering?

De basiszorgverzekering in Nederland dekt de meest voorkomende zorgkosten. Alle zorgverzekeraar hebben dezelfde inhoud in het basispakket, verschillen zijn voorkeur voor de vrije artsenkeuze en hoogte eigen risico. De meest gedeclareerde kosten, gedekt door de basisverzekering zijn: kosten voor de huisarts, veel geneesmiddelen, ziekenhuisopname en ziekenvervoer. Elk jaar zijn er veranderingen in de dekking van de zorgverzekering, afgelopen jaar is er deze verder uitgebreid met:
 • 12 behandelingen voor artrose aan de heup en knie (oefentherapie).
 • Vergoeding zittend ziekenvervoer t.b.v immuumtherapie behandeling tegen kanker.
 • Vergoeding nieuwe behandeling maagkanker (proef): combinatie van operatie en spoeling van de buik met verwarmde anti-kanker medicijnen.
 • Verzorging voor kinderen tot 18 jaar als het gevolg van herstel en genezing.
 • Volledige dekking van kosten voor medicijnen hepatitis C, erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie voor verstopte darmen.
Ouders van kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd van volledige vergoeding voor de tandarts en 9 behandelingen fysiotherapie. Eenmaal de 18 jarige leeftijd bereikt, dan worden reguliere tandartskosten niet meer vergoed. Maak je regelmatig gebruik van de diensten van een tandarts of mondhygiënist, kies dan voor de beste zorgverzekering tandarts.

Aanvullende verzekering(en) nemen?

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Sommige verzekeraars werken met pakketten waar allerlei soorten zorg en kosten in zijn opgenomen. Bij enkele zorgverzekeraars zoals Unive heb je de mogelijkheid je hele polis zelf samen te stellen. Je kunt je dan aanvullend verzekeren met 1 of meerdere losse modules:
 • Tandartsverzekering
 • Fysiotherapie / Sport en Spieren
 • Brillen en lenzen
 • Alternatieve geneeswijzen
 • Gezinsuitbreiding / Zwangerschap
 • Orthodontie
Ga voor jezelf goed na wat je nodig denkt te hebben; controles, behandelingen, medicatie, etc.. Aan de hand daarvan kan je je zorgpolis inrichten met het gewenst aantal behandelingen en vergoeding op een specifiek gebied. Bij sommige verzekeraars worden de vergoedingen niet bepaald op aantal behandelingen maar puur op maximale geldbedragen.

Conclusie: Al met al is de beste zorgverzekering 2019 erg persoonlijk. Toch is het advies om te kiezen voor een zuivere restitutiepolis waardoor je volledige keuze vrijheid hebt. Het eigen risico laag houden op € 385,- voorkomt financiële tegenvallers bij onverwacht hoge zorgkosten. Neem er dan ook goed de tijd voor. Het uitgebreid vergelijken van de zorgverzekering doe je dan ook op Goedkope Zorgverzekering 2019.nl. De informatieve website op het gebied van de ziektekostenverzekeringen.
Zorgpremie vanaf €100.95
Onze beoordeling: