Zorgverzekering fysiotherapie 2019

Ga je in 2019 gebruik maken van fysiotherapie dan zijn de kosten meestal voor eigen rekening. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding dien je je hiervoor aanvullend voor te verzekeren. Als je nog geen 18 jaar bent krijg je 9 behandelingen volledig vergoed. Voor een selecte groep mensen van 18 jaar en ouder is fysiotherapie wel onderdeel van de basisverzekering. Dit is wanneer je aandoening een gevolg is van een operatie of na behandeling van een arts. Staat je aandoening op de lijst van chronische aandoeningen dan heb je recht op gratis behandelingen / volledige vergoeding fysiotherapie uit de basisverzekering.

Veel wordt er gezocht naar de meeste vergoedingen, onbeperkt fysiotherapie is voor velen dan een uitkomst. Het aanbod aan zorgverzekeraars is niet groot, de zorgpremies zijn daarentegen goed betaalbaar om onbeperkt vergoeding in 2019 te krijgen.
De best geprijsde polissen i.c.m. met de inhoud vind je hier.

Zorgverzekeraar
Vrije fysio keuze
Zorgpremie
Hier zie je de goedkoopste zorgpremies van fysiotherapiearrow

Aanvullend verzekeren verstandig?

Vergoeding voor fysiotherapie is ook beschikbaar in de basisverzekering. Maar wanneer kom je hiervoor in aanmerking? Heb je een chronische aandoening, ben je ouder dan 18, en komt je aandoening voor op de Lijst Borst (lijst met aandoeningen die in aanmerking komen voor fysiotherapie vanuit de basiszorgverzekering) dan krijg je fysiotherapie vergoedt vanaf de 21e behandeling. De meest voorkomende klachten welke op deze lijst te vinden zijn:
  • Ruggenmergaandoening
  • Multipele sclerose (MS)
  • Spierziekte
  • Whiplash
  • Frozen shoulder
  • Myasthenia gravis
De behandelingen hebben geen effect op het eigen risico en je betaalt geen eigen bijdrage. Behoor je niet tot deze doelgroep en verwacht je veel fysiotherapie nodig te hebben in 2019? Dan is het in de meeste situaties raadzaam om een aanvullende verzekering te nemen waarbij je een gedeeltelijke of volledige vergoeding krijgt voor fysiotherapie. Wanneer je verwacht regelmatig een bezoekje te moeten brengen aan fysiotherapeut dan is het verstandig om je aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Dit kan op meerdere manieren. Sommige zorgverzekeraars zullen een maximum aantal behandelingen vergoeden terwijl andere verzekeraars tot een maximaal bedrag vergoeden. Ga voor jezelf na waar je het voordeligste mee uit bent.

fysiotherapie

Zorgverzekeraars bieden vaak aanvullende pakketten aan waarin allerlei aanvullende verzekeringen opgenomen zijn zoals fysiotherapie. Dit kan interessant zijn wanneer je ook iets hebt aan de andere onderdelen van zo’n pakket. Ga altijd na of de premie die je ervoor betaald niet meer is dan wat je uiteindelijk vergoed zult krijgen. Een standaard pakket hoeft namelijk niet de goedkoopste optie te zijn.

Zorgpremie vanaf €5.85
Onze beoordeling: