Goedkoopste zorgverzekering 2019 vergelijken

Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering en de duurste premie is dit jaar maar liefst 380 euro! Natuurlijk ga je dan op zoek naar de beste en goedkoopste zorgverzekering 2019. Niemand wil zomaar teveel betalen en een écht goedkope zorgverzekering 2019 bestaat er helaas niet zoals je in onderstaande tabel kunt zien. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je kritisch naar je zorgpolis gaat kijken omdat het vaak mogelijk is om te besparen. Bij het kiezen van een voordelige basisverzekering richten we ons op een goede zorgverzekering, daarom tonen we zowel de naturapolis evenals de restitutiepolis. De inhoud van het basispakket is niet helemaal hetzelfde: de budgetpolis bevat beperking in de 'vrije artsenkeuze'. De één vind dit belangrijker dan de ander, daarom tonen we de zorgverzekeraars met de beste dekking. Wil je goed vergelijken zoals de goedkoopste zorgverzekering met tandarts gebruik dan onze ideale tool: de zorgvergelijker.

Wat is de voordeligste zorgverzekering?

Gunstig is de goedkope zorgverzekering 2019 met € 885,- eigen risico, nog hoger kan niet. Dit geeft veel voordeel; enkele tientjes per maand. Vergelijk de goedkopere met standaard € 385,- eigen risico ook, laat toch alle opties open tijdens de start van je vergelijking. Zo kun je de beste ziektekostenverzekering vergelijken, op alle mogelijke vlakken. Lees wel even verder want vergelijk je zorgverzekering goed en dan is de kans groot dat je in 2019 goedkoper uit bent.
Zorgverzekeraar
Eigen risico
Zorgpremie
Goede goedkope zorgverzekeringen 2019, pijltjeof vergelijk met een ander eigen risico met de zorgvergelijker.

goedkoopste zorgverzekering

Goedkoper door hoger eigen risico

Is goedkoop altijd duurkoop? Nee, maar in het huidige jaar is de goedkoopste (ZieZo) is wel erg 'matig', daarom adviseren wij als eerste Unive Select. Het basispakket van de basiszorgverzekering 2019 is gewoon goed als het een naturapolis betreft. Je kunt een flinke korting krijgen op je zorgverzekering door te kiezen voor een hoger eigen risico. Door het eigen risico te verhogen gaat je zorgpremie 2019 ca. 22 euro per maand omlaag. In feite is het ook een risico aangezien je een deel van de zorgkosten die je maakt zelf moet betalen. Welke kosten dit zijn en wanneer je deze moet betalen is opgenomen in de basis zorgverzekering. Het standaard eigen risico 2019 lijkt wederom vastgesteld te worden op € 385,-. Wil je je zorgpremie flink verlagen dan kun je het verhogen tot maximaal € 885,-.

Keuze 1: Beste en goedkoopste zorgverzekering 2019:

  • Restitutiepolis, naturapolis of budgetpolis kiezen (vrije artsenkeuze, minder of nauwelijks)
  • Vrijwillig je eigen risico verhogen betekent een lagere zorgpremie

Keuze 2: Aanvullend verzekeren?

  • Verschillende dekkingen / verzekeringen per verzekaraar
  • Een aanvullende verzekering bij andere zorgverzekeraar afsluiten
  • Voor 18 jarige en iets ouder: goedkope studenten zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekering 2019 tabel

Zorgverzekeraar Zorgpolis Premie per maand
Unive Naturapolis € 100,95
Ditzo Vrije zorgkeuze € 102,95
De Friesland Budgetpolis € 103,95
CZ Direct Naturapolis € 105,45
FBTO Naturapolis € 105,50
OHRA Restitutiepolis € 107,95
CZ Direct Tandartsverzekering € 8,20
CZ Alternatieve Geneeswijzen € 7,75
Premie Overzicht 2018 Toelichting op de cijfers
goedkoopste zorgpremies De goedkoopste zorgverzekeraars vergelijken we met de goedkoopste en duurste premie (risico verschil).

Zo zie je dat Univé de allergoedkoopste naturapolis heeft (€ 100,95), maar met hoogst mogelijke eigen risico is Anderzorg weer net iets goedkoper (€ 78,00).

De goedkoopste zorgverzekering met volledig keuze vrijheid voor ziekenhuizen is Ditzo (€ 102,95).

Aandachtspunten bij zorgverzekering kiezen

Je moet je bewust zijn dat er 4 verschillende soorten basisverzekeringen zijn.
  • Budgetpolis - zeer beperkte artsenkeuze
  • Naturapolis - beperkte artsenkeuze
  • Restitutiepolis - 100% vrije artsenkeuze
  • Gecombineerde polis - geringe beperking

De budgetpolis

Meest gekozen polisvorm door studenten en laag opgeleiden. Dit is een uitgeklede versie van de naturapolis, hierbij kun je ook echt maar naar een selectief aantal ziekenhuizen en apotheken. Zijn deze zorgverleners voor jou makkelijk te bereiken dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

De naturapolis

Er is hier maar beperkte keuze uit behandelaars, dus geen vrije artsenkeuze. Hierbij gaat dat de rekening van de gemaakte zorgkosten direct naar je zorgverzekeraar. Deze betaalt vervolgens het bedrag direct aan de betreffende zorgverlener. Belangrijk daarbij is dat je zorgverzekeraar een contract moet hebben met het ziekenhuis of de apotheek of waar je heen gaat. Er is dus een beperking opgelegd door de zorgverzekeraar, de volledige vergoeding krijg je alleen bij een beperkt aantal ziekenhuizen en apotheken. Je mag gewoon naar een niet gecontracteerde aanbieder, maar dan zijn de extra kosten voor eigen rekening.

De restitutiepolis

Het kenmerk van een restitutiepolis 2019 is volledige keuze vrijheid. Je kunt dan namelijk gebruik maken alle zorgverleners in Nederland. De ziektekostenverzekering vergoedt de kosten altijd volgens de inhoud van het basispakket. Maar wanneer een arts, kliniek of ziekenhuis geen contract heeft met je zorgverzekeraar dien je de rekening zelf voor te schieten. Je kunt deze dan zelf indienen bij je verzekeraar. Houd er dus rekening mee dat je de voorzieningen moet hebben om een zorgnota zelf voor te schieten.

De combinatiepolis

Dit is een combinatie van een natura- en restitutiepolis. Het verschil hierin is dat je niet altijd in aanmerking komt voor de volledige vergoeding van behandelingen. Heeft je verzekeraar geen contract met de zorgverlener dan is er een 'vergoedingsplafond'.
Welke keuze je ook maakt, Let goed op bij het afsluiten van de zorgverzekering 2019 dat je bewust bent van de kostendekking. Hoe hoog is het eigen risico, heb je vrije artsenkeuze en wil je aanvullende zorgverzekeringen? Laatst genoemde mag je altijd bij een andere zorgverzekeraar afsluiten. Zo kies je voor de goedkoopste basisverzekering bij de één en bij de ander de goedkoopste tandartsverzekering nemen. Daardoor kun je voor het voordeligste kiezen. De goedkoopste zorgverzekering 2019 is dus altijd een naturapolis, bijvoorbeeld die van ZEKUR, Zilveren Kruis Ziezo en Anderzorg.

De goedkoopste restitutie zorgverzekering is op dit moment OHRA met een zorgpremie van € 107,95. Overstappen van zorgverzekeraar of wijzigingen aanbrengen kan tot en met 31 december. De nieuwe zorgverzekeraar regelt de overstap, zelf opzeggen is dus niet nodig. Doe je dit wel op tijd, dan heb je tot en met 31 januari 2019 de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen.

Meer ziektekostenverzekeringen vergelijken

Onder andere de Consumentenbond en Independer bieden zorgvergelijkers. Gebruik maken van een second opinium is altijd raadzaam.
Zorgpremie vanaf €100.95
Onze beoordeling: