Restitutiepolis 2019 - alle zorgpolissen

Volledig vrije zorgkeuze, dat is bij uitstek hét kenmerk van de restitutiepolis. 2019 is het jaar waarbij er in de media veel te doen is geweest over het eigen risico in de zorg, de inhoud van het basispakket en de stijgende zorgkosten. Nu de zorgpremies bekend zijn is het duidelijk geworden dat de premiestijging zeer gering is, een perfect moment om te gaan overstappen naar een restitutiepolis. Neem een verstandige keuze, kies voor toegang tot alle zorgverleners in Nederland zonder extra kosten: de zuivere restitutiepolis in 2019.

De restitutiepolis is dan ook de beste vorm van een zorgverzekering waaruit je kunt kiezen. Andere polissen zijn beperkt, je kunt dan niet naar het ziekenhuis waarnaar jij heen wilt. Tenminste dat kan wel, maar dan krijg je geen volledige vergoeding en betaal je een groot deel van de rekening zelf.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie 2018
Dit zijn de 10 goedkoopste zuivere restitutiepolissenarrow

De restitutiepolis

Keuzevrijheid is ideaal, wel bestaat de mogelijkheid dat je bij zorgkosten de nota thuisgestuurd krijgt van de zorgverlener. Deze zorgnota kan je zelf indienen bij de zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar vergoed de kosten aan jou, hierdoor kun je zelf de zorgverlener betalen. Dit is zo geregeld omdat geen enkele zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten met alle (afdelingen van) ziekenhuizen. Nogmaals, dit is geen enkel probleem bij de restitutiepolis 2019! En alle zorgverzekeraars hierboven bieden de zuivere vorm, dus geen beperking boven markcomforme tarieven.

Voordelen van de restitutie zorgverzekering

  • Goede behandeling bij ziekenhuis / zorgverlener van jouw keuze
  • Geen eigen bijbetaling bij de zuivere restitutiepolis, volledige kosten vergoed volgens basisverzekering

Nadelen van de restitutie zorgverzekering:

  • Enkele euro's duurder dan de naturapolis of gecombineerde polis
  • Rekening zelf betalen / voorschieten
restitutiepolis

Beste en goedkoopste restitutie zorgverzekering kiezen

De goedkoopste staat bovenaan in de vergelijker. Maar het is moeilijk te zeggen wat de beste restitutiepolis 2019 is, omdat het geheel afhankelijk is van jouw wensen en eisen. Zorgverzekeraars proberen je te verleiden door zich te onderscheiden. CZ en FBTO helpen je met zorgkeuze, betaling en vitaliteit.

Hoe kies je de goedkoopste en beste restitutie zorgverzekering?

De restitutiepolis 2019 is enkel van toepassing op de basisverzekering. Elke tandartsenpraktijk in Nederland is gecontracteerd, ongeacht de inrichting van je zorgpolis. Het niet vanzelfsprekend dat dit ook geldt bij de aanvullende zorgverzekeringen. Door zorgverzekeraars worden er contracten afgesloten met fysiotherapeuten met een maximaal aantal behandelingen per patiënt of per praktijk. Informeer bij je fysio welke afspraken er zijn gemaakt met zorgverzekeraars en de zorgverlener, eventueel met een maximaal aantal behandelingen.

Goed vergelijken

Om de beste zorgverzekering 2019 te vinden moet je weten dat aanvullende zorgverzekeringen ook bij andere verzekeraars afgesloten mogen worden. Alle aanvullende verzekeringen kun je bij iedere zorgverzekeraar afsluiten. Deze staan los van de keuze van je basisverzekering. Bij de aanvullende kies je eerst de gewenste vergoeding en zie je direct de premie. Wij adviseren dit te doen met de zorgvergelijker 2019. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kun je zelf een goede keuze maken. Voor 1 januari kun je overstappen van zorgverzekeraar, anders ben je te laat.
Restitutiepolis vanaf €102.95
Onze beoordeling: