Goedkope tandartsverzekering 2019 afsluiten

tandartsverzekering
Meer dan 40% van de verzekerden heeft op dit moment een tandartsverzekering. Begrijpelijk kiest zo'n grote groep mensen voor deze aanvullende verzekering. De poliskosten van de goedkoopste tandartsverzekering 2018: slechts € 8,20 per maand = € 98,40 per jaar. Hiervoor krijg je maximaal € 250,- uitgekeerd door de zorgverzekeraar, perfecte deal dus!
  • De goedkoopste tandartsverzekering heeft CZ Direct
  • De beste tandartsverzekering 2018 heeft HEMA (volledige vergoeding)
  • Bij aparte zorgverzekeraar afsluiten is mogelijk
Ga je 2 maal per jaar naar de tandarts voor de reguliere controle, dan kost je dit al snel € 100,- per jaar. Kosten voor tandsteen verwijderen en mondhygiëniste komen daar nog bovenop. Heb je een gaatje, of wordt er een foto gemaakt dan wordt dat een flinke nota. Dus ga je op zoek naar de beste tandartsverzekering 2019, deze is makkelijk te vinden in onderstaande vergelijking. Voor welke vergoeding wil je jezelf verzekeren? Dat is de keuze welke je vooraf moet maken om je tandverzekering in te richten.

Zorgverzekeraar
Vrije Tandartskeuze
Zorgpremie
5 goedkope aparte tandartsverzekeringen 2019 staan hierarrow

Beste tandartsverzekering = goede keuze

Om kosten te dekken is het verstandig. Je kunt ook alleen een losse tandartsverzekering afsluiten en er voor kiezen om bij een andere zorgverzekeraar weer bijvoorbeeld de goedkoopste zorgverzekering 2019 te nemen. Voor elke verzekering betaal je minder poliskosten dan dat je aan maximale vergoeding ontvangt. Bij veel andere aanvullende pakketen gaat het om een verzameling aan dekkingen, dat is hier niet van toepassing. De goedkoopste tandartsverzekering vergelijken, geselecteerd per type vergoeding kan bovenaan met de top 5.

Een goed gebit en een gezond tandvlees zijn de basis voor onze algemene gezondheid. Ook al gaan we niet graag naar de tandarts, wel is het raadzaam om ieder half jaar periodiek op controle te gaan. De normale tandartskosten worden vanuit de basisverzekering niet vergoed, tenzij je jonger bent dan 18 jaar. Daarom moet je kiezen uit: wel of geen tandartsverzekering 2019 afsluiten. Wij adviseren van wel, de goedkoopste tandartsverzekering is namelijk super interessant. Je betaalt minder zorgpremie dan dat je aan kosten maakt bij de 2 controles in 2019.

Sommige verzekeraars bieden speciale combinatiepakketten aan, dit zie je bijvoorbeeld bij de studenten zorgverzekeringen. Hierin is een vergoeding voor de fysiotherapeut opgenomen, anticonceptie en enkele andere vergoedingen. Vergoeding voor de tandarts is alleen opgenomen in 2019 door CZ Direct. Verder op de website kun je de tandartsverzekering vergelijken. Voor de mensen die alles altijd goed willen vergelijken en uitzoeken: losse verzekeringen afsluiten mag ook! Goed vergelijken is altijd belangrijk en zeker wanneer je gaat kiezen voor meerdere aanvullende pakketten. Maar is er nog veel meer interessants te lezen over de tandarts, kijk daarom op de pagina met vergoedingen voor de tandarts.

tandarts
De polissen zijn heel verschillend, maar wat is de beste tandartsverzekering 2019? Je kunt het beste ervoor kiezen om alle kosten voor 100% te laten vergoeden, je weet dan zeker dat je dan geen eigen bijdrage gaat betalen. De zorgpremie is dan wel minder goedkoop dan de keuze als je 75% wilt laten vergoeden. Er is altijd een plafond voor maximale vergoeding, hoe hoger deze maximale vergoeding des te hoger de gemiddelde zorgpremie is. Bijna elke verzekeraar biedt verschillende mogelijkheden.
  • Minimale vergoeding: 75% tot € 250,-
  • Maximale vergoeding: 100% tot € 2000,-

Vergoedingen uit basisverzekering 2019

In de basiszorgverzekering zijn er wel enkele vergoedingen opgenomen, deze staan allemaal hieronder.
  • Tot 18 jaar: Periodieke controles en behandelingen
  • Uitneembare kunstgebitten
  • Chirurgische tandheelkundige hulp door een geregistreerd kaakchirurg
  • Bijzondere tandheelkunde (enkel ernstige gevallen bij chirurg of specialist)
  • Röntgenonderzoek voor chirurgische tandheelkundige hulp, aangevraagd door de kaakchirurg


Het eigen risico is op deze behandelingen wel van toepassing, neem dus geen hoger eigen risico in je basisverzekering dan € 385,-.
Ga voor jezelf na hoeveel kosten je meestal maakt bij de tandarts. Heb je veel gaatjes? Moeten er regelmatig röntgenfoto's gemaakt worden? Heb je wel een een wortelkanaalbehandeling? Vraag ook gerust bij je tandarts een overzicht van de kosten die je gemaakt hebt het afgelopen jaar. Zo kun je goed zien wat je gemiddeld verbruikt aan zorgkosten voor de tandarts.
Zorgpremie vanaf €8.20
Onze beoordeling: