Welke zorgverzekering 2019 past bij mij?

Welke zorgverzekering 2019 moet je kiezen? Deze vraag is zeer terecht en zou iedereen zichzelf moeten stellen. Een ziektekostenverzekering 2019 ga je niet zomaar afsluiten, deze heeft invloed op je gezondheid! Heb je echt geen idee, dan kun je een goede keuze maken met de uitgebreide zorgvergelijker. Al je voorkeuren kun je hier ingeven, de beste zorgverzekeraar met het bijbehorende servicepakket krijg je hier te zien.

Welke zorgverzekering 2019 is het beste?

De beste zorgverzekering is deze met vrije artsenkeuze. De zorgpolis met deze keuzevrijheid wordt de restitutiepolis genoemd. Met deze polisvorm kun je bij alle ziekenhuizen, apotheken, specialisten en artsen terecht zonder extra bijkomende kosten. Ga je voor een goedkopere naturapolis, dan gekdt er een duidelijke beperking, al dan niet in de vergoeding. Welke zorgverzekering past bij mij als het gaat om keuzevrijheid? De beste zorgverzekering 2019 is dan de restitutiepolis!

Welke zorgverzekering kiezen?

welke zorgverzekering
Voor de basisverzekering 2019 valt er veel te kiezen. De 3 belangrijkste keuzes die je moet maken zijn:
  • Eigen risico verhogen voor hoge korting op je zorgpremie
  • Beperkte artsenkeuze, hierdoor extra voordeel
  • Of je je aanvullend wilt verzekeren

Maar welke zorgverzekeraars zijn er dan?

In het seizoen 2019 zijn er maar liefst 43 verschillende zorgverzekeraars. De grote bekende namen zijn CZ, Zilveren Kruis, OHRA en VGZ. Deze, en andere, zorgverzekeraars hebben goedkopere labels opgericht om meer verzekerden te werven. Verschillen tussen deze goedkopere labels zie je terug in de beperkte vrije artsenkeuze, online communicatie en beperking in aanvullende zorgverzekeringen. De meest toegankelijke worden op Goedkope Zorgverzekering 2019 getoond.

Welke tandartsverzekering?

Tandarts vergoeding tot 18 jaar:
Volledige dekking voor de tandartskosten, zelfs geen eigen risico.

Aanvullende tandartsverzekering vanaf 18 jaar: Voor de goedkoopste tandartsverzekering betaal je slechts € 8,20. Je krijgt dan maximaal € 250,- vergoeding voor de gemaakte tandartskosten in 2019. Heb je hier niet genoeg aan dan kun je kiezen uit een groot aantal andere pakketten bij alle zorgverzekeraars. Gemiddeld genomen krijg je voor elke euro die je voor deze aanvullende verzekering betaalt twee euro terug. De maximale vergoeding is € 1500,- en dat is bij Delta Lloyd.

Welke zorgverzekering bij zwangerschap?

Wat de beste zorgverzekering voor zwangere vrouwen is? Dat is helemaal afhankelijk van je situatie. Veel zorgkosten worden door de basisverzekering vergoed. Controles, echo's, bloedonderzoek en diverse andere zaken worden door de basisverzekering vergoed. De kosten voor een ziekenhuisbevalling zijn voor eigen rekening, dit geldt ook voor ene groot deel van de kosten van kraamzorg. Alle informatie die je nodig heb vind je op de pagina zorgverzekering & zwangerschap.

Welke voor orthodontie?

Orthodontie tot 18 jaar:
Vergoeding uit het basispakket hulp bij een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, gebit of kaak. Er geldt wel een eigen risico, hoogte is afhankelijk van de kosten en hoeveel eigen risico je zorgpolis heeft.

Orthodontie vanaf 18 jaar: Er is geen vergoeding vanuit de basisverzekering, je moet je hiervoor aanvullend verzekeren. De vergoedingen en voorwaarden lopen flink uiteen, kijk daar om de pagina vergoeding orthodontie.

Welke voor fysiotherapie?

Vergoeding tot 18 jaar: De eerste 9 behandelingen van fysiotherapie / oefentherapie worden vergoed. Onvoldoende resultaat, dan krijg je eventueel 9 extra behandelingen gratis. Staat je aandoening op de chronische lijst, dan kom je mogelijk in aanmerking voor onbeperkt fysiotherapie, en dan volledig vergoed vanaf de basisverzekering.

Vergoeding vanaf 18 jaar: Geen vergoeding, tenzij je je aanvullend gaat verzekeren. Mocht je aandoening op de chronische lijst staan dan betaal je zelf tot 20 behandelingen. Overige sessies worden volledig vergoed door je zorgverzekeraar in 2019.

Zorgpremie vanaf €101.35
Onze beoordeling: